Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Arxivada una nova querella d’entitats unionistes espanyoles en contra del català a l’escola

Un jutjat de Barcelona ha arxivat la querella presentada per Convivencia Cívica Catalana (CCC) contra la Generalitat per la casella lingüística en la matriculació escolar. L’entitat presidida per Francisco Caja es va querellar contra la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, en considerar que el full de preinscripció no complia les sentències del Suprem del desembre ja que, segons ell, no incloïa la casella lingüística. Una interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 18, a la qual ha tingut accés l’ACN, considera que Ruiz no ha prevaricat perquè les sentències del Suprem contra la immersió no s’han incomplert, perquè encara estan en fase d’execució.

Redacció
Redacció 18/09/2011
L’escrit, del 9 de setembre, recorda que les tres sentències del desembre passat del Tribunal Suprem (TS) encara estan en fase d’execució. De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar de termini a la Generalitat fins al novembre per aplicar les sentències, però justament aquest dijous va suspendre aquest ultimàtum a l’espera de resoldre el recurs de la Generalitat. A més, segons va al·legar el Govern en l’escrit que va trametre al TSJC defensant-se de la sentència del Suprem, la casella lingüística ja està inclosa en les prematriculacions des del curs 2006-2007.
 
La magistrada Carmen García recorda també que el dret penal ha de ser l’últim recurs per dirimir disputes, i que les resolucions del Suprem i del TSJC són en l’àmbit contenciós-administratiu. Per això, considera que la resolució de l’1 de febrer del 2011 signada per Ruiz no suposa un delicte de prevaricació ja que no va incomplir expressament cap sentència ferma. La fiscalia també es va oposar a l’admissió a tràmit de la querella amb el mateix argument: la qüestió de fons encara està en fase d’execució i per tant no es pot condemnar ningú per fer resolucions contràries a una sentència que encara no s’ha executat.
 
La magistrada considera que és ‘prematur’ titllar la resolució de Ruiz d'”obertament incomplidora dels paràmetres dictats pel Tribunal Suprem”. L’arxivament de la querella pot ser recorregut.
 
Francisco Caja va anunciar al febrer la interposició de la querella fent servir d’argument que la resolució que regulava el procés de matriculació incomplia les recents sentències del Suprem.