Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Artur Mas situa els líders territorials de CDC com a delegats del Govern

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja ha designat els delegats del Govern, en la seva majoria líders territorials de CDC. Segons han confirmat fonts del Govern a l’ACN, els delegats seran Joaquim Nin al Camp de Tarragona, Xavier Pallarès a les Terres de l’Ebre, Albert Alins a l’Alt Pirineu i Aran, Jordi Moltó a les comarques centrals, Ramon Farré a Ponent i, com ja va transcendir aquest dilluns, Eudald Casadesús a les comarques gironines. El Consell Executiu del pròxim dimarts nomenarà amb tota probabilitat aquests càrrecs, i també el del delegat de l’àmbit metropolità, encara per confirmar però que serà d’UDC.

Redacció
Redacció 08/01/2011

El Consell Executiu del pròxim dimarts finalitzarà la designació dels alts càrrecs del nou Govern amb el nomenament dels delegats arreu del territori. Es tracta majoritàriament de líders territorials de CDC, com ara presidents de la federació comarcal, i quatre són alcaldes. Només el delegat del govern de l’àmbit metropolità serà d’UDC, tot i que segons fonts del partit Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida encara estan tancant la negociació.

Joaquim Nin i Borredà serà el nou delegat del Govern al Camp de Tarragona. Militant de CDC des del 1995, Nin és president de la Federació de CDC a aquest territori i és alcalde d’Albinyana (Baix Penedès) des del 1999. Nin, que substituirà al socialista Xavier Sabaté, és també diputat i portaveu a la Diputació de Tarragona.

El pròxim delegat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès i Povill, és des del 2003 president de CDC a aquesta vegueria, alcalde d’Arnes (Terra Alta) des del 1995 i diputat al Parlament. Entre el 1999 i el 2006 va ser també president del Consell Comarcal de la Terra Alta. Pallarès substitueix a Lluís Salvadó, d’ERC, en el càrrec.

A l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins i Abad prendrà possessió del càrrec que fins ara ocupava Víctor Òrrit (PSC). Alins és president de la Federació de CDC de les comarques de l’Alt Pirineu, alcalde del Pont de Suert i conseller comarcal de l’Alta Ribagorça.

L’alcalde de Sallent (Bages), Jordi Moltó i Biarnés, esdevé el delegat del Govern a les comarques centrals, que substituirà Jordi Fàbrega (pròxim a ERC). I en substitució de Miquel Pueyo (ERC), el president de la Federació de les comarques de Lleida de CDC, Ramon Farré i Roure, serà el nou delegat a Ponent.

Eudald Casadesús i Barceló serà el delegat a les comarques gironines, en substitució de Jordi Martinoy (ERC). Diputat des del 1992, Casadesús és president de CDC a les comarques gironines des del 2004.