Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Artur Mas informa Europa que el 27S votarem per la independència

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha publicat un article a diversos mitjans europeus, on explica que el Tribunal Constitucional ha declarat que la llei de Consultes aprovada l’any passat pel Parlament de Catalunya, està fora de la constitució del Regne d’Espanya. El president explica quin era el propòsit del 9N, i posa exemples a la manipulació política dels poders judicials espanyols.

Redacció
Redacció 24/03/2015

El president Mas descriu la manipulació del poder judicial espanyol d’aquesta manera: “Cal no oblidar que l’actual president d’aquest tribunal era membre del Partit Popular de Mariano Rajoy i ho va ocultar durant el procés de selecció per a ocupar aquest càrrec, un fet que genera dubtes legítims sobre la seva imparcialitat a l’hora de resoldre qüestions de caràcter polític.”. El president de la Generalitat ha recalcat la voluntat democràtica i pacífica del poble català de voler conèixer quin seria l’estatus polític desitjat per la nostra ciutadania.

El president de la Generalitat relata quina és la fragilitat de la separació de poders a Espanya, evidenciada durant els darrers 200 anys, i com es va arribar a convocar un exitós procés participatiu el 9N, malgrat les agressions dels tribunals espanyols. Mas no deixa dubtes sobre la determinació del seu govern en relació al 27S: “El proper dia 27 de setembre els catalans votaran per conformar el Parlament de Catalunya. Per primera vegada des del 1980 aquestes seran, però, unes eleccions diferents perquè tindran un innegable caràcter plebiscitari.”.

La idea és la de configurar un “Estat català”. El president assenyala que els partits compromesos hi concorreran amb un punt identificable i, si guanyen,“el nou govern tindrà un mandat democràtic per complir. Completarem les estructures d’Estat per garantir una transició normalitzada i esperem negociar amb l’Estat espanyol i amb la Unió Europea (UE) el calendari i els termes de la constitució del nou Estat europeu, si aquesta és la voluntat inequívoca del poble de Catalunya”. Mas acaba amb una al·legoria a la Unió Europea i a la tradicional voluntat dels catalans de formar-ne part i contribuir al seu desenvolupament.