Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Artur Mas i Oriol Pujol titubegen cap a la independència

Artur Mas, líder de CiU, ha afirmat que ‘el meu objectiu és que la nació catalana pugui projectar-se a tot arreu; si per a això és necessari un Estat, serà una conseqüència’. D’altra banda, el nou portaveu de CIU al Parlament català, Oriol Pujol, fill de l’expresident Jordi Pujol, ha dit que defensa la independència de Catalunya, encara que ha afirmat que ‘l’important ja no és establir la meta o la data, sinó treballar en el dia a dia’ per a anar ampliant les cotes de sobirania.

Redacció
Redacció 29/10/2007

Artur Mas, president de Convergència Democràtica (CDC), ha assegurat que un nacionalista no pot rebutjar la idea de la independència de Catalunya. ‘El meu objectiu és que la nació catalana pugui projectar-se a tot arreu; si per a això és necessari un Estat, serà una conseqüència’. Mas afegix que no sap si veurà una Catalunya independent perquè ‘no cal confondre els desitjos amb la realitat’. Els dirigents de CDC, amb Mas, Felip Puig i Oriol Pujol al capdavant, han mostrat en les últimes setmanes una actitud que s’inclina cap a postures independentistes.

Oriol Pujol ha dit obertament ser independentista i ha assegurat que ‘qualsevol nacionalista, en alguna neurona del seu cervell més o menys amagada, reté l’opció de la independència del seu país’. Però sortir amb flamarades independentistes aboca a la frustració No obstant això ha advertit que sortir ara amb ‘flamarades independentistes, com fa ERC, aboca a la gent a la frustració, perquè s’eleven uns llistons i uns objectius que no es poden arribar a’. També ha reconegut que té la impressió que no arribarà a veure realitzada la independència, sinó que ‘caldrà esperar a una altra generació’.