Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Artur Mas desborda el Palau de Congressos en la seva conferència sobre la refundació del catalanisme

El secretari general de CDC i president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts tenir la ‘ferma determinació’ de tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat. Ho ha dit durant la conferència que ha pronunciat al Palau de Congressos de Cataluya, a Barcelona, on ha desgranat el seu projecte de refundació del catalanisme. Just a l’inici de la seva intervenció, Mas ha començat remarcant que la conferència la feia ‘el secretari general d’un partit polític, CDC, un partit nacionalista català’, tot i que en l’acte no hi apareixen aquestes sigles, sinó només la imatge de la ‘Casa Gran del Catalanisme’. Mas ha dit sentir-se ‘molt orgullós’ de la seva condició de secretari general.

Redacció 20/11/2007

El Palau de Congressos de Barcelona s’ha omplert de gom a gom en la conferència d’Artur Mas. No hi han cabut tots els assistents a l’auditori, que té una capacitat per a dues mil persones, i centenars de convidats han hagut de quedar-s’hi drets o han seguit la conferència des dels passadissos, on s’han instal·lat unes pantalles de televisió. A les primeres files s’han assegut, a més de diputats i membres de Convergència Democràtica de Catalunya i d’Unió, els presidents d’entitats econòmiques i sindicals, com la Cambra de Comerç i Foment del Treball, representants d’ERC, en concret la portaveu del partit, Marina Llansana, i l’ex dirigent Heribert Barrera; rectors d’universitats i de mitjans de comunicació.
Els presidents de les entitats econòmiques i sindicals, així com d’universitats, han observat el líder convergent des de primera fila. Així, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, s’ha assegut al costat del President de Foment del Treball, Joan Rosell. En la mateixa filera, hi ha assistit el Secretari General d’UGT, Josep Maria Álvarez; el President del PIMEC, Josep González; del CECOT, Antoni Abad i del Cepime, Eusebi Cima.

També a les primeres files s’han situat els representants d’altres partits polítics, com el Portaveu Nacional del BNG, Anxo Quintana; el portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka; i el soci de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida; la portaveu d’ERC, Marina Llansana, i l’ex dirigent d’aquest partit, Heribert Barrera. En representació d’altres partits polítics han assistit Castor Bayo, del Partit Republicà Català i, de la resta de l’estat espanyol, el secretari general del Partido Andalucista, Julián Álvarez, i el secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Molés.

Al centre de la primera filera, l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha escoltat la conferència acompanyat de la seva dona, Marta Ferrusola, i al costat de la dona d’Artur Mas, Helena Rakosnik.

Altres assistents privilegiats que han pogut seguir la conferència des la primera fila han estat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; les rectores de la Universitat Oberta de Catalunya, Imma Tubella, i de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas.