Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Artur Mas, desbocat contra la CUP

Artur Mas no ha trigat ni 24 hores després de la votació dels pressupostos ha ‘esclatat’ d’indignació contra la CUP. En una entrevista a El Món a RAC1, l’expresident de la Generalitat ha sentenciat que “la paraula de la CUP no val res” ara mateix, després de l’esmena a la totalitat. Considera evident que la formació anticapitalista ha “trencat l’acord” que incloïa el seu pas al costat el gener passat i ha contradit “molt greument” la seva paraula. Per això creu que és “probable” que el setembre votin ‘no’ a la moció de confiança a Carles Puigdemont. 

Redacció
Redacció 09/06/2016

“Hi ha moltes 'CUPs' diferents, però sempre s'imposa la intransigent, la intolerant”

El màxim dirigent de CDC creu que “la CUP ha fet de CUP, és a dir, tocar el voraviu”. També ha volgut puntualitzar que hi ha moltes ‘CUPs’ diferents, però “sempre s’imposa la dura, la intransigent, la intolerant”. No ha personalitzat les crítiques en Anna Gabriel, però sí que ha assegurat que “amb en David Fernàndez segur que hauria estat diferent”, perquè amb ell, “ens podíem entendre” i “de tant en tant podíem teixir aliances”. Segons Mas, “això no té res a veure” amb l’època del carismàtic líder cupaire, amb qui ha recordat que es van entendre per poder organitzar la consulta del 9N.

“Ara han tocat el govern, el setembre el poden enfonsar”

Sobre la moció de confiança anunciada per l’actual president, Mas creu que és la millor opció de les que tenia a l’abast. Ara bé, creu que és “probable” que la CUP voti ‘No’ a Puigdemont al setembre: “El moviment que han fet ara ha tocat greument el govern i l’anhel del 27S. El setembre el poden enfonsar”, ha assegurat. Si és així, no veu cap altra opció: eleccions anticipades.