Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Artur Mas creu que les prioritats de 2008 seran la negociació del finançament i situar Catalunya en l’agenda política espanyola

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que les dues principals prioritats de l’any pròxim seran la negociació del finançament amb el govern espanyol i situar Catalunya a l’agenda política espanyola. Per això, Mas confia en què l’executiu espanyol que surti de les pròximes eleccions espanyoles ‘no sigui gaire fort’ i ‘depengui molt dels vots catalanistes’. ‘Podria remenar en tot el què ha passat l’any 2007 però m’interessa enviar un missatge positiu, de convicció i confiança’ assegurant que l’any 2008 ‘serà millor pel nostre país del què ho ha estat el que ara s’acaba’.

Redacció
Redacció 31/12/2007

En el seu videobloc personal, Mas ha manifestat que l’any 2008 ‘no es presenta fàcil’ perquè caldrà afrontar la negociació amb el govern espanyol per aplicar el nou sistema de finançament que contempla l’Estatut vigent. El segon objectiu de Mas per al 2008 passa per situar Catalunya a l’agenda política de l’estat i ‘no com una cosa secundària sinó prioritària’. Tot plegat, amb el propòsit que ‘Catalunya sigui més ben respectada i considerada’.

Mas ha insistit en el seu propi ‘convenciment en el futur del país’ perquè ‘Catalunya té molts actius que s’han de saber posar en joc’ malgrat que ‘també pugui tenir els seus passius’. Per tot això, acaba la seva reflexió amb la confiança que l’any 2008 serveixi per ‘començar a donar la volta a la situació actual’ i d’aquí a 365 dies ‘es pugui fer un balanç millor del que es podria fer ara’.