Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Artur Mas creu que amb el PSC al Govern, Catalunya queda ‘relegada’ als ‘interessos estatals’

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha manifestat aquest dissabte al vespre que en la ‘picabaralla’ entre el govern espanyol i el Goverm sobre si hi ha acord o no en el nou model de finançament, el resultat final és que, qualsevol tema d”interès estatal’ passa per davant dels interessos de Catalunya. El també president de Convergència i Unió (CiU) afirma que ara sembla que les eleccions gallegues i basques són més importants que acomplir amb l’Estatut, i tancar l’acord del finançament autonòmic. Mas considera que ‘el govern del PSC’, al no tenir les mans lliures, ‘relega’ els interessos de Catalunya per darrere dels interessos del govern del PSOE.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Artur Mas ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una trobada a Barcelona amb 300 ciutadans pakistanesos residents a Catalunya. En el decurs de l’acte, en què també ha participat l’expresident de la Generalitat i president de CDC, Jordi Pujol, s’ha fet el lliurament simbòlic de sis carnets de CDC a sis ciutadans del Pakistan.

El col·lectiu de pakistanesos a Catalunya és de l’entorn de 40.000 persones amb un teixit associatiu d’unes 40 entitats, la majoria d’elles presents a l’acte organitzat per lliurar els carnets de nou militants de CDC.

Entre els dirigents de CDC, a més del secretari general i del president Pujol, estaven el president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, el president de la sectorial d’Immigració de CiU, Àngel Colom, i el portaveu al Senat, Jordi Vilajoana.

Artur Mas ha destacat l’encert de la iniciativa de la Casa Gran del catalanisme que està fent tornar a militants que havien deixat el partit, com és el cas de l’ara candidat al Parlament europeu per CiU, Ramon Tremosa, ha dit, i rep als nous catalans, com és el cas d’aquest grup de nous militants d’origen pakistanès.