Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Artur Mas assegura que el congrés de CDC “avalarà” el dret de decidir i avisa que aquest dret “ho inclou tot”

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, assegura al seu vídeobloc que el proper congrés que farà la seva formació ‘avalarà’ el dret de decidir del poble català. En aquest sentit, assegura que aquest pas forma part del projecte de la Casa Gran del Catalanisme i avisa que el dret de decidir ‘ho inclou tot’ perquè és un procés ‘sense estació final’. Al seu parer, aquest dret culmina en el ‘dret d’autodeterminació, que sempre hem reconegut des de CiU’.

Redacció
Redacció 08/05/2008

El líder de la formació nacionalista fa aquestes declaracions en resposta a una pregunta de Xavier Mir, un reconegut blocaire català. De fet, al seu vídeobloc, Artur Mas respon sovint les preguntes i demandes que li arriben per la xarxa. Segons Mir, el dret a decidir guanya adeptes cada dia, raó per la qual es pregunta quin serà el posicionament del proper congrés de CDC en relació a aquesta qüestió.

Segons Mas, l’aplicació del dret de decidir hauria de començar per aquelles qüestions ‘que desperten més consensos entre la societat catalana’ actualment. En aquest sentit, posa com a exemples el tema de la gestió de les infraestructures i el nou finançament. Precisament en relació a aquest capítol, el màxim dirigent de la formació nacionalista demana que la societat catalana es posicioni ‘eventualment’ en la demanda del concert econòmic.

Finalment, Mas assegura que el congrés de la formació nacionalista haurà de servir també per ‘estendre la consciència nacional’, sobretot entre la població nouvinguda. Al seu parer, cal ‘fer país’ per aconseguir ‘estendre el dret de decidir’. El congrés de CDC es farà els dies 11, 12 i 13 de juliol.