Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Arrufat: “l’escull per uniformar l’estat és la immersió lingüística”

En declaracions a La Xarxa de Comunicació Local aquest dimecres, el portaveu de la CUP al Parlament, Quim Arrufat, ha alertat que l'Estat espanyol no s'aturarà fins acabar amb l'escola en català: “l'Estat espanyol només té un escull per uniformitzar nacionalment el país i és acabar amb la immersió. És una fita i un mur que ha de tirar a terra”. Arrufat ha alertat que ens estem jugant la immersió lingüística i el model educatiu que esta sent intervingut per una altra visió ideològica, la del PP que representa el ministre Wert, que  és elitista, segregadora, privatitzadora i espanyolitzadora i és contraria als valors que hauria de tenir l’escola catalana.
 

Redacció
Redacció 14/05/2015

En aquest sentit, Arrufat ha reclamat més contundència a la Generalitat a l'hora de blindar la immersió lingüística i ha considerat que el govern “ha de passar de la retòrica als fets i insubordinar-se a la LOMCE”, com han fet altres autonomies com Andalusia i Astúries. 

Arrufat també ha assenyalat que amb la televisió  l’estat ja ha aconseguit marginar el català, ja que malgrat queda TV3, la Xarxa i 8tv, la “TDT Party “ queden 42 canals en mas de grans corporacions a casa nostra que tots s’expressen en castellà i estan ancorats cap a certa ideologia.