Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Arrufat acusa Homs de negociar el suport a Pedro Sánchez a canvi de diners

En una entrevista molt personal al programa ‘Vida Privada’ del Canal Blau de Vilanova i la Geltrú, l’exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, ha repassat la seva trajectòria, i a la part final del programa ha explicat com veu la situació política actual, desvetllant que sap que Homs va negociar el suport de DiL a Sánchez a canvi de diners.

 

Redacció
Redacció 18/04/2016

La CUP segueix sense refiar-se de Convergència

La CUP, a través de Quim Arrufat, segueix fent planar una ombra de dubte sobre aquesta formació amb la qual manté un teòric pacte d’estabilitat per dur el país cap a la independència en 18 mesos. Al minut 39’10’”, Arrufat deixa anar que “sé que Convergència -Esquerra menys, només hi ha parlat- ha estat a punt de negociar el suport al govern del PSOE només a canvi de diners. Ha estat a punt, de fet ho està negociant”.

Arrufat s’ha explicat una mica més, davant la sorpresa de l'entrevistador que ha recordat que el diari espanyol ABC ja va filtrar alguns rumors al voltant d’aquest possible acord. “L’acord hi va ser […] Jo he parlat amb alguns dels actors que estaven a la reunió i l’acord hi era i involucrava més actors polítics. Per tant, compte”. Arrufat també ha explicat la seva teoria: una segona volta de les eleccions espanyoles on PP suma amb Ciudadanos i es configura un govern conservador que provoca que Catalunya proclami la independència en menys dels 18 mesos estipulats en el pacte entre Junts pel Sí i la CUP.

El debat sobre la llista única

Precisament Francesc Homs insistia avui sobre la necessitat de travar una aliança com la de Junts pel Sí per concórrer amb ERC a les eleccions al Congrés. Esquerra Republicana defensa que vista l’experiència de Juns pel Sí, el millor és sumar esforços per separat i treballar per aconseguir la unitat d’acció. La parella Tardà-Rufián està funcionant al partit republicà i en el rerefons segueix havent-hi una lluita soterrada entre ERC i CDC per l’hegemonia a Catalunya.