Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Arriba Reinicia Catalunya, l’eina per engegar el debat constituent

La ciutadania sempre ha donat la sensació d’estar un pas per endavant dels polítics, i avui ho ha tornat a demostrar amb un nou projecte amb voluntat d’accelerar el procés. La plataforma Reinicia Catalunya, que vol ser l’eina de la societat civil per engegar el debat constituent, s’ha presentat aquest migdia, amb el suport de l’ANC, Òmnium, Sobirania i Justícia, Súmate, o Una nova constitució, el grup de juristes liderats per Santiago Vidal. 

Redacció
Redacció 29/05/2015

Objectiu: dissenyar el nou país

L’objectiu de Reinicia Catalunya és ajudar al disseny del nou país, amb la màxima participació, transparència i democràcia possible. L’acte, celebrat a les Cotxeres de Sants, ha comptat amb les intervencions del membre del CATN Ferran Requejo, l’activista social històrica Gabriela Serra i el professor de polítiques a la UPF Jaume López.

Baños: “Fem que la derrota sigui impossible!”

També ha fet un pas endavant a favor de la plataforma Antonio Baños de Súmate, que ha assegurat que “A Reinicia Catalunya no ens preguntem ni discutim si guanyarem, fem que la derrota sigui impossible”. Al seu torn, Santiago Vidal, també al costat de la nova entitat, ha afirmat: “Tinguem en compte la nostra història a l’hora de reiniciar Catalunya. Cada nació escull la seva pròpia pròpia llei”.

Forta presència de personalitats

L’esdeveniment ha estat un gran impuls inicial per la plataforma, ja que ha comptat amb l’assistència de moltes personalitats. En l’esfera política, Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC), David Fernàndez (CUP) i Jaume Asens (Podemos – BCN en Comú) han fet acte de presència, enmig d’una remor d’apropament al sobiranisme d’Ada Colau, a fi de configurar un govern estable. També han assistit a l’acte Rafael Grasa, Raül Romeva, Josep Maria Álvarez, Carles Viver i Pi-Sunyer, Germà Bel o Ernest Benach.