Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Arriba el Trivial Pursuit sobre Catalunya

L’empresa de joguines Hasbro ha llençat al mercat una nova versió del conegut joc del Trivial Pursuit. En concret, aquesta nova edició està dedicada a les característiques pròpies de Catalunya, amb preguntes sobre la història, la ciència, la natura, l’art, la literatura, la geografia, l’esport, l’oci i els espectacles de les comarques catalanes. Cada targeta porta les preguntes en català i castellà per tal que puguin jugar tant els nascuts aquí com els nouvinguts que s’han establert a Catalunya. Aquest dimecres s’ha presentat aquesta versió catalana del Trivial que ja ha sortit al mercat, pensant en el Nadal, i de la qual s’han editat 7.000 exemplars.

Redacció
Redacció 15/11/2007

Judith Pio, product manager de Trivial Pursuit, ha explicat en la presentació d’aquest producte que l’objectiu era fer una versió on els catalans poguessin jugar a veure quantes preguntes poden respondre ‘de la seva història i el seu patrimoni’ ja que ‘és àmplia i variada’. Tot i començar enguany posant a la venda 7.000 exemplars d’aquest nou trivial, la intenció de l’empresa és treure més l’any vinent al mercat, sobretot esperant una bona resposta dels usuaris.

Aquesta versió del trivial sobre Catalunya és la segona dedicada a una comunitat autònoma de l’estat espanyol ja que fa 15 dies va sortir l’edició d’Andalusia. La intenció és que durant el 2008 apareguin versions específiques regionals del joc, tal com passa a altres països europeus. Un equip pluridisciplinar ha elaborat 1.800 preguntes d’aquest trivial de Catalunya en cinc grans matèries: Història, espectacles, ciència i natura, art i literatura, esport i oci, i geografia.

Entre les preguntes d’aquesta nova edició està qui va ser l’arquitecte que va dissenyar l’Eixample barceloní o quantes comarques té Catalunya. Judith Pio ha volgut insistir que existeixen qüestions tant de temes antics com més actuals per tant que pugui jugar tota la família. Les targetes estan redactades en català i castellà per facilitar que juguin més persones. El joc es pot trobar en botigues de joguines i grans magatzems.

Per estrenar aquesta nova versió del joc, que té 25 anys d’antiguitat, durant la presentació s’ha fet un campionat amb unes 50 persones, la majoria alumnes d’ESERP Fundació Universitària. A banda de les edicions regionals en el mercat es poden trobar sis versions diferents com Genius II, Família, Junior, Disney, DVD i Disney DVD.