Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Arran crida a fer boicot a l’esperit de la manifestació de la Diada

Guifré Jordan @enGuifre – L’organització membre de la candidatura CUP-Crida Constituent Arran, una de les més bel·ligerants contra reelegir Artur Mas com a president de la Generalitat la tardor passada, ha cridat a fer boicot a l’esperit festiu de les mobilitzacions descentralitzades per la Diada. En concret, l’entitat ha dit en un comunicat que “cal que desafiem el caràcter lúdic-festiu que alguns volen donar a la nostra diada”.

Redacció
Redacció 02/09/2016

Titllen les mobilitzacions de l'Onze de Setembre de “festives i folklòriques”

L’acció és una crítica implícita a l’ANC i Òmnium: “Les manifestacions festives i folklòriques que proposen les organitzacions institucionals com a emblemes de la voluntat pactista i negociadora de les seues polítiques encapçalades per Junts pel Sí, s’han de veure contraposades amb el caràcter combatiu i popular de les diferents accions i convocatòries de l’Esquerra Independentista”. Arran creu que “ja n’hi ha prou de cedir, d’acatar i que no siga el poble treballador català qui controle com i quan ha de declarar la seua independència”.

Poble Lliure contradiu Arran i sí que dóna suport a la manifestació de l'ANC sense matisos

En contraposició amb el posicionament d’Arran, tan contrari a les entitats sobiranistes, Poble Lliure –una altra de les entitats que formen CUP-Crida Constituent, més favorable a Mas l’any passat– s’ha limitat a “inscriure’s i participar massivament de les convocatòries descentralitzades de l’ANC i Òmnium”. A més, també aplaudeixen totes les convocatòries “en clau inequívocament independentista i de ruptura”. 

Relacionats