Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Arran assegura que “no estan en contra dels turistes”

Arran constata que les seves accions –que inclouen pintades, punxar rodes de mitjans de transport per a turistes i manifestacions– són “necessàries” per donar visibilitat a les seves exigències i posar a debat el model turístic però expliquen que “no estan en contra dels turistes”.

Redacció
Redacció 07/08/2017
El col·lectiu Arran ha negat estar en contra del turisme si no del model turístic: “No estem en contra dels turistes ni del turisme, nosaltres també ho som i sabem que és una activitat humana que pot ser molt enriquidora”.
 
En un comunicat, han negat que actuïn contra el turisme com a fenomen sinó que el problema és l'actual model turístic “que respon a un model capitalista que està concentrant els beneficis en molt poques mans i està provocant la destrucció del territori”.
 
“Està fent augmentar els preus del lloguer fins al punt que ens expulsa dels nostres barris, allunyant a les persones de les seves xarxes familiars i de suport”, han assegurat, i al que han afegit el que consideren treballs precaris que genera.

Critiquen l'ús de la paraula “turismofòbia”

 
El col·lectiu independentista ha criticat l'ús del terme “turismofobia” per referir-se a les seves accions ratllant-ho de “concepte inventat que intenta desvirtuar una lluita completament legítima i acusa qualsevol persona que es pronuncia contra la massificació turística d'estar en contra dels turistes”.
 
Segons Arran, les seves accions –que inclouen pintades, punxar rodes de mitjans de transport per a turistes i manifestacions– són “necessàries” per donar visibilitat a les seves exigències i posar a debat el model turístic.