Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Aragó perpararà accions penals contra qui impedeixi el retorn de l’art de la Franja

La corda encara es tensa més. Si fa dos dies el bisbe de Lleida, Joan Piris, va demanar per carta al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, una autorització per lliurar a Aragó les obres d’art sacre en litigi, ara l’executiu aragonès iniciarà accions penals contra totes les persones i institucions que obstaculitzin la tornada immediata de l’art sacre de la Franja, segons ha afirmat avui la consellera d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, María Victoria Broto, en espera de la reunió que mantindrà avui el Consorci del Museu Diocesà de Lleida. Tresserras ha reiterat la voluntat d’arribar a un acord per tal de solucionar el conflicte, sempre i quan es respecti, ha dit, la resolució del Parlament de Catalunya que reconeix la unitat de la col·lecció per al Museu de Lleida.

Redacció
Redacció 12/02/2009

Pel que fa a la reclamació del govern d’Aragó de les obres -al·legant una resolució eclesiàstica-, Tresserras ha lamentat que Barbastre no hagi tingut en compte ‘en cap moment’ els documents de la Llei de patrimoni de la Generalitat presentats. El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha reconegut que ell ha d’obeir el que li digui el Vaticà.

La consellera ha afegit que es donaran instruccions als serveis jurídics per al començament d’accions penals pels delictes d’obstrucció a la justícia, apropiació indeguda i prevaricació.

Actualment, la majoria de les les obres d’art que el govern aragonès reclama es troben al Museu Diocesà de Lleida.