Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Aragó acusa al PP valencià d’estar ancorat en el passat per defensar el transvasament de l’Ebre

El conseller de Medi ambient del Govern d’Aragó, Alfredo Boné, va ser qui va prendre ahir la paraula per a lamentar que el PP valencià ‘segueixi ancorat en el passat, amb propostes que ja van quedar rebutjades per ser inviables des del punt de vista ambiental, social i econòmic, i que no fan més que obrir una bretxa territorial a Espanya molt lamentable’. Aquestes paraules van ser la reacció a la declaració dels populars valencians i el propi Consell, que el divendres van assegurar que el transvasament estarà definitivament inclòs al programa electoral de Mariano Rajoy.

Redacció
Redacció 05/11/2007

Cal recordar que en el sí del PP s’han viscut unes jornades d’indecisió motivades per les postures contràries entre els populars valencians i els aragonesos, que evidentment volen apagar el conflicte: reprendre la qüestió seria un suïcidi polític per a ells a menys de cinc mesos de les eleccions donada l’enorme contestació social a aquest tema a Aragó, i així ho van fer saber als dirigents a Gènova. No obstant això, des del PP d’Aragó es qüestiona la certesa dels populars valencians respecte al tema. Resulta cridaner que durant el míting de proclamació de Mariano Rajoy com a candidat a la presidència, celebrat a València per a més senyals, no es fes referència explícita al transvasament de l’Ebre, comentaven fonts del PP aragonès. Tot sorgeix per l’aparent canvi de postura del grup popular al Congrés. A principis de setmana va convertir una esmena als pressupostos dirigida a finançar les obres del transvasament de l’Ebre en una sol·licitud de 600 milions per a la transferència Xúquer-Vinalopó. Posteriorment, el grup va presentar una disposició addicional en la qual es feia una referència a ‘les transferències dels recursos sobrants de les conques excedentàries a les deficitàries’ : material literari més que suficient perquè el PP valencià reprengui la iniciativa.

Un alcalde condemnat

L’Audiència Provincial de Múrcia ha condemnat a quinze dies de multa amb una quota diària de quinze euros a l’exalcalde de Bullas, el socialista José María López Sánchez, per retirar la pancarta amb la llegenda ‘Aigua per a tots’ que el grup municipal del Partit Popular havia col·locat a la finestra del seu despatx a l’Ajuntament. El tribunal, al revocar la sentència del jutjat, considera que el ex primer edil de Bullas va cometre una falta de coaccions quan va canviar el pany del despatx dels regidors del grup municipal del Partit Popular en el consistori i va accedir a l’interior del mateix per a retirar la pancarta. L’exalcalde de Bullas, que ara està retirat de la política activa, va manifestar a aquest periòdic que no tenia coneixement de la sentència i que per tant no anava a valorar-la. No obstant això, sí va destacar que ‘el fiscal també considerava que no havia delicte en la meva actuació’.