Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Ara el Canal 33 desapareix de la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

Primer al País Valèncià i ara a la Catalunya Nord. El Canal 33 per cable ha desaparegut sense justificació de ningú. Ara, de les 24 presents al cable de Perpinyà, només resta una sola cadena en català, TV3. Cap de les freqüències atribuïdes és previst que sigui per teles en català que emeten avui en sistema hertzià. ‘I fins i tot ja es parla d’eliminar la desconnexió de France 3 per al Telediari Pays Catalan de 6 minuts’ denuncia Baylac Ferrer, president de l’associació cívica Presència Catalana, en declaracions a ACN.

Publicitat

A més de denunciar el cas, Baylac Ferrer demana a l’alcalde d’intervenir personalment perquè es restableixi la recepció del 33 i que es faci el necessari per rebre les altres televisions en català ‘perquè el panorama mediàtic de Perpinyà sigui efectivament un poc més català que el gairebé desert televisiu actual i abans que se celebri el 2008 la capitalitat de la cultura catalana’.

S’ha iniciat una campanya d’enviaments de correus electrònics través el portal CatNord.cat per denunciar la supressió del Canal 33 de la televisió per cable de Perpinyà i reclamar la possibilitat i la garantia de poder sintonitzar a la Catalunya del nord totes les televisions que emeten en català.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió