
Un portaveu d’aquesta entitat ha explicat que amb aquesta primera crida es vol preparar el terreny per entrar en contacte am la resta de la societat civil catalana i, probablement, de cara a la tardor preparar aquesta ‘mobilització massiva’ sota un manifest consensuat.
Per Consum Català, la situació de crisi permanent que viu Catalunya en l’àmbit de les infraestructures ‘ve de lluny’. Per aquesta entitat, la solidaritat amb la resta de l’estat, ‘obligada i no proporcionada’ forma part d’una gran llista de causes que provoquen les dificultats de creixement a Catalunya. Entre aquests despropòsits d’aquesta llarga llista es troben, segons Consum Català, ‘la manca d’inversions continuades i a propòsit; la voluntat que l’aeroport de Madrid sempre estigui per sobre del de Barcelona, obligat a un segon pla; la impossibilitat que empreses catalanes puguin tenir posicions rellevants dins del mercat espanyol; i la discriminació soferta per Catalunya políticament, socialment i econòmicament’, entre d’altres.
Davant d’aquest llistat de greuges, Consum Català crida a organitzar una ‘mobilització massiva’. Segons aquesta entitat, Catalunya està acostumada a reivindicacions polítiques, ‘a demanar respecte pel que som i el que volem ser’.
L’estat de crisi permanent i de precarietat de les infraestructures obliga a què Catalunya ‘decideixi i gestioni les seves pròpies infraestructures, perquè en mans dels altres no només no creixen ni funcionen, sinó que, tal i com s’ha comprovat, corren un greu perill’, afirma Consum Català.
L’Associació Catalana de Consumidors acaba el seu manifest amb la constatació de què no es pot consentir que les comunicacions i les infraestructures de Catalunya ‘estiguin en mans d’empreses o personatges contraris a Catalunya, enemics del país’.