Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aquesta tardor arriba el joc de la Patum

La manca de jocs de taula en català o de temàtica catalana és evident, i costaria esforços citar-ne algun. Ara la companyia Vexillum està finalitzant la producció del joc d’estratègia PatimPatamPatum, ambientat a la Patum de Berga, produït amb acabats d’alta qualitat i que aquesta tardor podrà aconseguir-se a diversos establiments catalans. Cada jugador representa una comparsa de la Patum i haurà de dur els seus patumaires pels carrers de la ciutat, guiant-los cap a les places on se celebren els salts.

Redacció
Redacció 04/09/2007

El ‘PatimPatamPatum’ és un joc de taula per a 3, 4 o 5 jugadors ambientat a la Patum de Berga, els seus patumaires i els seus personatges mítics carregats de poders màgics. El joc no pretén representar la celebració de la Patum, sinó que es tracta més aviat d’una competició divertida entre jugadors, intentant copsar l’ambient dels dies de Patum i en la qual tots els personatges de la festa berguedana hi tinguin un paper.

Tal com explica Marià Pitarque, de Vexillum: “volem apostar pels jocs de tauler tradicionals, en català i que desenvolupin arguments que ens siguin propers, com una forma divertida de normalitzar l’ús de la nostra llengua i potenciar el coneixement de la història i la cultura del nostre país”.

Vexillum ha autofinançat el projecte, de manera que primer van obrir les comandes dels usuaris des del seu web i a l’arribar a les 350 unitats n’han iniciat la producció.  Les precomandes abans de l’1 d’octubre disposaran d’un descompte especial, de manera que el joc costarà 23,90€.

L’empresa també està produint el joc de simulació històrica ‘Cefis 1311’, que pretén recrear la batalla del riu Cefís, lliurada el 13 de març de 1311 entre la Companyia Catalana (els almogàvers) i les tropes franques del duc d’Atenes Gualter V de Brienne, a la plana d’Orcòmenos, no gaire lluny d’Atenes.