Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Aquest vespre, segona apagada elèctrica contra el canvi climàtic

Entitats ecologistes i civils han convocat una segona apagada elèctrica contra el canvi climàtic aquest dijous a les vuit del vespre durant cinc minuts. La iniciativa coincideix amb la reunió del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides, que ultimen un informe de síntesi sobre el coneixement consolidat d’aquest fenomen mundial. Aquesta reunió d’alts representants ha motivat que nombroses rganitzacions ecologistes, sindicals i ciutadanes de l’estat espanyol convoquin aquesta acció, per reivindicar polítiques per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i corregir els seus impactes.

Redacció
Redacció 15/11/2007

Les entitats que promocionen aquesta iniciativa proposen a tota la ciutadania participar en una nova apagada, amb el lema ‘davant del canvi climàtic, actua ja’ demà dijous entre les 20.00 i les 20.05, com ja es va fer el febrer passat. Es tracta d’una acció simbòlica per reivindicar polítiques decidides per mitigar els efectes de l’escalfament global.

La convocatòria consisteix en la desconnexió del consum elèctric en habitatges, centres de treball, instal·lacions i equipaments públics i privats, de manera que durant cinc minuts quedi tot a les fosques i no funcioni cap aparell que necessiti electricitat, ni televisions, ràdios o Internet.

Entitats ecologistes com Depana, Ecologistes en Acció o Greenpeace, entitats de defensa de la pau com Justícia i Pau o solidàries com Intermon-Oxfam, diferents ajuntaments, els sindicats UGT i CCOO i tot tipus d’associacions i plataformes ciutadanes, a més de la Generalitat, s’han compromès amb l’apagada. Al web es pot torbar informació sobre la iniciativa.