Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Aquest és el perfil ultraconservador de la nova jutge espanyola a Estrasburg

Gerard Sesé @gerardsese | Finalment, Francisco Pérez de los Cobos, el candidat oficialista del Gobierno per a ser membre del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), no ha obtingut la plaça de magistrat després que obtingués un zero 'patateru' a les proves d'accés per no parlar anglès malgrat que al seu CV afirmava que el dominava. Però s'ha sortit del foc per a caure a les brases: la plaça ha anat a parar a una jutge ultraconservadora.

Redacció
Redacció 25/01/2018
La nova representant de l'Estat espanyol al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, Maria Elósegui, és d'un perfil conservador preocupant amb afirmacions que vulneren els drets de col·lectius com el LGTBI. De fet, segons publica eldirario.es o el portal dosmanzanas.es, Elósegui ha vinculat l'homosexualitat amb diverses patologies en diversos llibres, articles i entrevistes afirmant que només “les persones que viuen d'acord amb el seu sexe biològic podran ser equilibrades i sanes” a part d'assegurar que és un món més promiscu que l'heterosexual i que els homosexuals “tenen moltes més parelles”.
 
Però també ha parlat sobre els transsexuals i ha defensat que és millor una teràpia psiquiàtrica abans que dur a terme una operació de canvi de sexe, és a dur, que necessiten teràpia i no pas cirurgies subvencionades: “Hi ha nombroses referències científiques recents que advoquen per les teràpies psicològic-psiquiàtriques i testimonis dels mateixos transsexuals al respecte”.
 
També ha criticat l'ús de la píndola anticonceptiva, coneguda com “la pastilla de l'endemà” adduint que ja hi ha un embrió creat: “aquest contraceptiu impedeix la implantació de l'ou fecundat (en definitiva d'un embrió) a l'úter”.
 
I amb l'església hem topat! Ha defensat la independència de l'Església enfront de les pressions de la resta de poders: “la Santa Seu no és susceptible de sotmetre a les pressions dels poderosos i no calla, la qual cosa molesta als que volen imposar les seves opinions”.

De fet, a la mateixa wikipedia apareix detallat el seu pensament retrògada sobre el col·lectiu LGTBI i l'avortament a través de les seves tesis, treballs i publicacions.