Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Aprovada la llei que ha de fer tornar els toros a Catalunya

El PP i UPyD han ratificat aquest matí al Congrés la legislació per blindar la tauromàquia, amb la connivència del PSOE, que s’ha abstingut. La Llei per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial és un text buit de contingut que només té per objectiu fer tornar els toros a Catalunya i envair competències autonòmiques, tal com han destacat en el debat parlamentari tant CiU, com PNB, IU i fins i tot els socialistes.

Redacció
Redacció 14/05/2015

La llei provocarà “importants conflictes competencials”

La diputada de CiU Montserrat Surroca ha afirmat que aquesta és “una altra llei amb el segell del ministre Wert” que situa de nou com a protagonista els toros. Una llei centralitzadora, ha apuntat, que provocarà “importants conflictes competencials amb les comunitats autònomes” i que suposa una “clara invasió de les competències” autonòmiques. “La polèmica està servida”, ha conclòs Surroca.

Regulació “hipercentralitzadora”

També la diputada d'IU Ascensión de las Heras ha apuntat que l'objectiu de la norma és mantenir els toros a Catalunya, i per fer-ho el PP “no dubta en envair competències” de les comunitats autònomes. “Un despropòsit” d'esperit “centralista” i “pervers”. El PNB també ha destacat que és una regulació “hipercentralitzadora”, mentre que la diputada socialistaSusana Ros Martínez també ha denunciat “l'obsessió” del PP amb la tauromàquia. “Vostès creen problemes on no n'hi ha”.

Amor per la cultura espanyola

El PP ha evitat dir l’objectiu real que té la llei i el seu diputat Juan de Dios Ruano, ha afirmat que la norma permet que “l'ahir vingui a l'avui” i “l'avui arribi al demà” i se salvaguardi un patrimoni “que és de tots” i que recull “les veus d'un sol amor: l'amor per la cultura espanyola”.