Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Anxo Quintana també dimiteix

|

- Publicitat -

Ha comunicat la seva renúncia i la de tota l’executiva del BNG durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit. La formació celebrarà a principis de maig una Assemblea Nacional Extraordinària en què haurà d’elegir la nova executiva. Fins aleshores serà el Consell Nacional qui adopti les decisions polítiques tot i que el propi Quintana ha proposat que per qüestions operatives del dia a dia es mantingui en funcions els actuals secretaris de l’executiva.

També ha proposat que el Consell Nacional esculli una comissió gestora que s’encarregui d’organitzar una Assemblea ‘generosa’ integrada, com a mínim per 2.500 delegats. D’aquesta manera, creu que tindrà ‘legitimitat i força’ per dur a terme un ‘procés important’ que ha de servir per escollir la nova direcció.

Publicitat

Ha recordat que ‘no és el moment de personalismes’ ni d’enfrontaments interns entre les corrents del BNG, en clara referència al cap històric de la formació, Xosé Manuel Beiras. En la seva intervenció, Quintana s’ha disculpat per ‘tots els errors que ha pogut cometre’ i ha assegurat que per a ell ‘ha estat un honor ser candidat’ del partit durant tots aquests anys. A més, ha mostrat el seu compromís d’estar ‘sempre’ a disposició del BNG.

Quintana ha destacat que l’Assemblea s’haurà de dur a terme ‘d’acord als Estatuts del BNG’. La proposta de la direcció en aquesta matèria -una de les més espinoses perquè hi ha sectors que volen que hi participi tota la militància- és que hi hagi ‘un procés participatiu a la base de les assemblees comarcals’ perquè després acudeixin a l’Assemblea ‘no menys de 2.500 delegats’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut