Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Antoni Castellà: “És probable que Unió s’aproximi al PSC per aliances electorals el 27-S”

Antoni Castellà ha especulat aquest matí amb una possible coalició electoral entre Unió i el PSC. El màxim representant independentista d’Unió ha dit que no té cap informació al respecte, però que el posicionament de la direcció del seu partit és gairebé exactament la proposta del PSC. “És probable que Unió s’aproximi al PSC per aliances electoral el 27-S, perquè hi ha molts partits i l’espai és molt reduït”, ha afirmat avui Castellà en una entrevista a El Món a RAC1. 

Redacció
Redacció 18/06/2015

“Donem suport a la candidatura de Mas”

El secretari d’Universitats creu que ara hi haurà un debat per discutir qui es queda les sigles. En qualsevol cas, però, ha assegurat que el seu col·lectiu donarà suport a la candidatura del president Mas, ja sigui des de dins o des de fora de les llistes. També s’ha mostrat sorprès i ha dit que li sap greu que Joana Ortega deixi la política.

“Cadascú haurà de decidir si vol fer xantatge al president”

Sobre la mesura del comitè de govern democristià ahir de deixar el govern ha dit que és “és una irresponsabilitat”, diu que és una decisió individual de cada persona, que no ho pot decidir una executiva de partit, i que això és només com a mesura de pressió perquè Mas aparqui la independència. “Cadascú haurà de decidir si vol fer xantatge al president perquè baixi del burro o no”, ha dit. Antoni Castellà no té cap intenció de dimitir, i per això creu que la direcció el podria expedientar i expulsar d’Unió.

L'agenda oculta de Duran

Després de veure com ha anat tot, també ha dit que la direcció d’Unió tenia una agenda oculta: “Van pensar en ‘anem a intentar fer una pregunta que teòricament tothom dirà que sí per poder-la interpretar com vulguem i després prendre la decisió final que volguem’”. En qualsevol cas, ha dit que Duran s'ha dedicat a boicotejar el 27-S però ha assegurat que el fet que Duran continuï sent la cara visible del grup parlamentari de CiU a Madrid durarà poc.