Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Antoni Castellà deixa entreveure sospites sobre el cens a Lleida

L’actual secretari d’Universitats, Antoni Castellà, i membre de Comitè de Govern d’Unió, Antoni Castellà, ha ressaltat que ara mateix, el ‘Sí’ només guanya per 95 vots, a falta de comptabilitzar encara el vot per correu.

Redacció
Redacció 15/06/2015

Tupinada a Lleida?

“A Lleida hi ha una diferència de 100 vots. Va haver-hi bastant caos, hi van haver problemes de logística, de gent que estava en dues llistes. Ens va sorprendre el cens del dia de la votació ja que qui tenia dret de vot era qui estava a corrent de pagament i, a Lleida eren el 100%. Això és estadísticament estrany”. Castellà no ha volgut “en absolut” acusar de tupinada la direcció del partit, però ha plantejat aquests dubtes.

Unió segueix sense definir què vol dir “procés”

Sobre les conseqüències d’aquest empat tècnic, el secretari d’Universitats ha dit que “això és la direcció d’un partit demanant criteri polític a la seva militància”. La pregunta, poc clara, ha desembocat en una situació on “la meitat d’un partit diu ‘Sí’ a un Estat independent, i l’altra l’hem d’interpretar. Què vol dir ‘procés’?”. Castellà ha dit que, en conseqüència, “avui a Comitè de Govern tornaré a preguntar què vol dir ‘procés”.

UDC, obligada a afrontar les conseqüències d'una pregunta mal plantejada

Castellà ha dit que ara no és moment de convocar un Congrés extraordinari malgrat aquest empat tècnic. La responsabilitat és ara d’un Comitè de Govern que “està obligat a afrontar aquest procés electoral (27S), després de la consulta”. Castellà també ha dit que no es planteja deixar la direcció del partit, ja que en forma part, i la direcció és un òrgan col·legiat. Sobre el govern, tampoc considera que ell té cap motiu per marxar, i respecte al sector duranista, considera que “qui ho ha de decidir és el president de la Generalitat”