Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Antich destaca que l’aportació dels immigrants a la riquesa de les Balears ‘és una realitat’

|

- Publicitat -

En el seu parlament, el president va destacar també que la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració treballa, juntament amb els agents socials, en l’elaboració i la posada en marxa del ‘Pacte per la immigració’, un acord que, segons va detallar, ‘ens ha de permetre una iniciativa conjunta entre institucions i societat’. I, en aquest sentit, va considerar que les jornades que van començar avui ‘ajudaran a millorar les nostres accions en un tema tan important’, segons va dir.

Antich va considerar que la immigració és un ‘fenomen complex’ que requereix una gran quantitat d’intervencions polítiques i administratives de tipus ‘transversal’, especialment en els àmbits sanitari, dels serveis socials i educatiu, ja que el 16 % de l’alumnat de les illes és estranger, amb de 121 nacionalitats representades actualment en els centres educatius de l’arxipèlag.

Publicitat

Per fer front a aquesta situació, que s’ha manifestat els últims anys –al passar la població dels 786.000 residents censats en 1999 a més d’un milió actualment–, el president del Govern va exposar que la Conselleria d’Educació i Ciència va llançar el ‘Pla integral d’acollida’, que suposa una inversió de 5,2 milions d’euros en diverses accions destinades a aconseguir una ràpida integració dels nous habitants de la Comunitat Autònoma.

A això, va agregar que el departament d’Afers Socials, Promoció i Immigració va incrementar en un 50 % els pressupostos destinats a la contractació de mediadors culturals i sanitaris, de manera que també s’espera aconseguir un efecte integrador. Aspecte que també es promou des de la Conselleria de Salut i Consum, que va instal•lar un total de 40 punts de traducció simultània en centres de salut insulars, facilitant així la tasca dels professionals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut