Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Antich designa una portaveu del Govern balear que no parla català

Malgrat el canvi polític a les illes, costarà que el Govern balear canviï de mentalitat. Fins ara, els socialistes estan fent mèrits per ser uns bons hereus de la tasca espanyolitzadora que havia caracteritzat el Partit Popular fins ara. La nova consellera de Treball, Margarita Nájera, que a més l’han designada portaveu del Govern balear, fa vint anys que viu a les illes i tot i això no parla el català. Des del PSM ja han alçat la veu i s’han queixat a Antich, demanant que els càrrecs públics prediquin amb l’exemple i parlin la llengua pròpia del país. Fins i tot els portaveus del PP utilitzaven el català com a primera llengua!

Redacció
Redacció 18/07/2007

Margarita Nájera va enfrontar-se ferotgement als populars durant la seva etapa com a alcaldessa de Calvià, i els socialistes li han recompensat els esforços amb la Conselleria de Treball. El problema apareix quan l’han nomenada també portaveu del Govern, és a dir, que Nájera serà “la veu” del Govern balear.

I “la veu” del govern balear no pot parlar únicament castellà, tal com ja s’han encarregat de denunciar des del PSM-EM. Des de l’Entesa Nacionalista entenen la defensa i l’ús de la llengua pròpia com un dels eixos del seu programa de govern, i no toleren que Nájera, que fa vint anys que és a les illes i 15 que té càrrecs polítics de responsabilitat, no s’expressi ni vulgui fer-ho en català.

Fins i tot el Govern de Jaume Matas i els seus antecessors del PP utilitzaven primàriament la llengua catalana en les seves declaracions i comunicats. Des del directe!cat esperem que les pressions de l’Entesa Nacionalista (Unió Mallorquina guarda silenci, de moment) siguin escoltades per Antich i rectifiquin una decisió perjudicial pels interessos de tots els illencs i del propi Govern d’esquerres.