Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Antich demana “llum, transparència i participació” als nous consellers del Govern Balear durant la presa de possessió

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha demanat “llum, transparència i participació” als consellers del nou executiu autonòmic i els ha instat a “no perdre mai la dimensió pública” de la seva responsabilitat, ni a passar per alt la “dimensió humana” de cadascuna de les decisions que prenguin al llarg dels pròxims quatre anys. El flamant president ha assegurat que durant la reunió del Consell de Govern del proper dijous s’acabaran de perfilar les estructures internes de les diverses conselleries.

Redacció 09/07/2007

Així ho ha manifestat durant el discurs que ha ofert durant l’acte de presa de possessió dels nous consellers de l’executiu autonòmic, una cerimònia que s’ha fet a la Llotja de Palma i a la qual han assistit nombroses autoritats del panorama polític, social i cultural de les Illes, i també familiars dels nous càrrecs.

Els consellers han promès els seus càrrecs sobre la Constitució i després de fer la promesa li han donat la mà al president, que després ha ofert un discurs en el qual ha advocat pel “respecte a l’adversari” i l’atenció” a tots”, i alhora ha instat els nous consellers a ser honrats i rigorosos en l’ús del pressupost.

Les conselleries, a punt dijous

Francesc Antich també ha assenyalat que la primera reunió de Consell de Govern, que es farà dijous que ve, servirà per organitzar l’estructura interna de cadascuna de les conselleries que formen el nou govern, i per aprovar el nomenament de les persones que passaran a formar part de les diverses àrees repartides entre el PSIB-PSOE, UM i Bloc.

En declaracions als mitjans, després de l’acte de presa de possessió dels consellers, Antich ha remarcat que es tractarà d’un Consell de Govern d'”organització”, i ha descartat que, en principi, el tema de la paralització de les obres de Son Espases marqui l’agenda d’aquesta trobada de treball.

Després d’apuntar que “no es plantegen canviar la data” de l’habitual reunió del Consell de Govern, que tradicionalment es fa els divendres, ha assenyalat que la decisió de nomenar com a portaveu de l’executiu Margarida Nájera respon que es tracta d'”una persona que comunica molt bé”, ha afirmat.