Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Anna Pruna rep la selecció catalana de corfbol abans de disputar el Mundial de Brno

La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha rebut aquest dimarts al Museu Colet de Barcelona la selecció catalana de corfbol, que disputarà el Campionat del Món a Brno, a la República Txeca, de l’1 al 10 de novembre. El president de la Federació Catalana de Corfbol, Joaquim Blázquez; el seleccionador, Tilbert La Haye; i alguns jugadors de l’equip han estat presents també a l’acte. Catalunya s’enfrontarà a la primera fase de la competició a Holanda, Xina i Portugal. Si queda entre els dos primers del grup, el conjunt català podrà lluitar per quedar entre els vuit primers.

Redacció 31/10/2007

Joaquim Blázquez ha destacat la necessitat d’implicació dels clubs per tal que el corfbol deixi de ser un esport de Barcelona i rodalies així com la voluntat de l’entitat que presideix de potenciar les escoles. Per la seva banda el seleccionador català ha explicat el pla de treball que ha seguit l’equip per preparar-se pel mundial i ha afirmat que el més important és ‘demostrar el nivell dels jugadors en els moments clau’.

Anna Pruna ha mostrat el seu suport a la selecció catalana i ha desitjat sort al conjunt en el pròxim mundial. La secretària general de l’Esport ha recordat les possibilitats que ofereix el corfbol per potenciar l’esport femení ja que en aquest esport els equips són mixtes i ha destacat el fet que més de 5.000 nens a Catalunya el practiquen.

Els catorze jugadors convocats per viatjar a la República Txeca són Lídia Soriano, Marta Flores, Jordi Diaz, Montse Cortés, Raquel Varela, Luis Rosa i Xavi Vidal, del CK Vacarisses (Vallès Occidental); Alexis Escardíbul, José Luis Jurado, Xavi Blázquez i Cristina Visconti, de l’Assessoria Vallparadís de Terrassa; Daniel Vidaña i Susana Jurado, del CK Cerdanyola (Vallès Occidental); i Alba Juncosa, del CE Vilanova i la Geltrú.

L’any 1999 Catalunya va acabar vuitena al Mundial d’Adelaida (Austràlia), mentre que el 2003, va aconseguir la novena posició en l’edició jugada a Holanda. La Federació Catalana de Corfbol va ser reconeguda dins la Federació Internacional de Corbol l’octubre de 2005.