Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Anna Gabriel llança un míssil contra Carme Forcadell i la mesa

La CUP no està disposada a moure una coma de la moció per tornar a votar la declaració d’inici de procés independentista del 9 de novembre passat. Ho va dir ahir Anna Gabriel, i ho ha tornat a deixar clar aquest matí en una entrevista a TV3. A més, ha llançat un míssil a la mesa del Parlament i la seva presidenta, Carme Forcadell, per haver demanat a la CUP modificar la moció perquè s’ajusti a la legalitat: “Esperem que la mesa reconsideri el paper que té en aquesta legislatura, no la vam votar perquè fos corretja de transmissió dels mandats del TC”. 

Redacció
Redacció 30/03/2016

Gabriel no té en compte els desafiaments que la mesa del Parlament ja ha fet a l’Estat en dos mesos

Gabriel ha reiterat que l’òrgan regulador de la cambra catalana “en certa manera” està sent còmplice de l’Alt Tribunal, i que van votar una mesa amb majoria independentista perquè “vam dir, és la garantia que la mesa no sigui aturador d’aquelles qüestions que s’hauran d’admetre a tràmit fins i tot contravenint la legalitat espanyola”, ha afirmat.

La cara més visible de la CUP aquesta legislatura no ha fet cap comentari sobre l’acceptació a tràmit de la mesa de les lleis de la desconnexió o bé l’impuls de la comissió del procés constituent, uns elements presents a la resolució del 9N que suposen diversos desafiaments a l'Estat en només dos mesos des de la conformació del nou govern català. Per contra, s’ha limitat a criticar el gest d’aquest dimarts amb la seva moció.