Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Anna Gabriel riu a la cara dels catalans

La gran majoria d'independentistes d'aquest país, també ciutadans que han votat la CUP, ahir i avui se senten un altre cop decebuts. La tristesa i el desconcert s'apoderaven dels sobiranistes […]

Redacció
Redacció 08/06/2016
La gran majoria d'independentistes d'aquest país, també ciutadans que han votat la CUP, ahir i avui se senten un altre cop decebuts. La tristesa i el desconcert s'apoderaven dels sobiranistes quan, finalment, la CUP vetava els pressupostos de Junqueras i del govern català.
 
Aquesta pena compartida entre els que volen veure la llibertat de Catalunya, de cop, es va anar convertint en ràbia i estupor després de veure una foto de Julio Carbó d'El Periódico' que va viatjar ràpidament per els xarxes i on es pot veure a Anna Gabriel, moments abans de la roda de premsa on es va fer oficial la no retirada de l'esmena a la totalitat, recaragolant-se de riure, de manera ostensiva i, àdhuc, ofensiva, conjuntament amb altres diputats de la formació anticapitalista.

Semblava que tornaven de festa o que al debat hi havia hagut porrons per a tothom. Certament, transmetien la imatge, potser inequívoca, de com si tot s'ho prenguessin a conya i, realment, com si el país se'ls en fotés. Potser, el plaer i la riallada rauen a veure patir als convergents i, de rebot, a Esquerra.

 
Alguns aprofitaven la foto per afirmar que el CNI està darrere de la CUP. Altres afirmaven que era un error greu de comunicació i, fins i tot, Pilar Rahola es preguntava: 'De què riuen aquestes?' i Salvador Cardús li responia: “del que tu i jo sabem, Pilar”.