Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Anglada reconeix que PxC va demanar a Juana Martínez els papers de la seva parella per comprovar si estaven en regla

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha reconegut a l’ACN que des de la direcció del seu partit es va demanar a la regidora de Salt, Juana Martínez, els papers de la seva parella per comprovar si estaven en regla. Anglada ha assenyalat que es va fer ‘per previsió’ i ha afegit que ‘no passa res per demanar això’. El president del partit ha negat pressions als dos regidors de Salt i ho ha atribuït a un muntatge de l’alcalde. Segons ha destacat, ‘PxC mai ha pressionat a cap dels seus regidors perquè tinguin un company negre i l’altre estigui casat amb un dominicà‘. Anglada ha dit que ja ho sabien i que no van posar cap inconvenient perquè es presentessin a les eleccions. El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha reconegut que des de la direcció del seu partit es va demanar a la regidora de Salt, Juana Martínez, els papers de la seva parella per comprovar si estaven en regla. ‘El que passa és que aquesta persona, en lloc de portar els papers, va portar la dimissió’, ha afegit el líder de PxC.

Redacció
Redacció 19/08/2011

Segons ha explicat Angalda, ni la direcció del partit ni ell mateix han fet dimitir els dos regidors de Salt i ha afegit que el partit ja coneixia les relacions de Martínez i Bonet abans de les eleccions. En aquest sentit, el president ha assenyalat que la parella de Bonet anava a la llista de PxC ‘i nosaltres no hi varem posar cap inconvenient’. Segons Anglada, ‘això demostra que PxC no és un partit xenòfob ni racista’.

El líder de Plataforma per Catalunya ha puntualitzat que pel seu partit ‘és indiferent si una persona és de color o d’un determinat país’. Segons ha explicat, allò que els preocupa ‘és que hi hagi ciutats amb un 25% o un 46% d’immigració’.

Des del partit, ‘entenem que tot plegat ha estat un muntatge de l’alcalde de Salt, una persona imputada per una presumpta estafa quan era batlle’, ha apuntat Anglada. El líder de PxC ha explicat que Bonet els va dir que dissabte havia tingut una oferta de l’alcalde de Salt. Segons el president del partit, el batlle va dir als regidors que no abandonessin la política i es quedessin a l’ajuntament, al grup mixt. Anglada ha volgut puntualitzar que a Salt CiU té 9 regidors i amb ‘els dos trànsfugues’, CiU podria obtenir majoria absoluta.

Anglada demana que renunciïn a l’acta de regidor

Anglada ha explicat que tant Martínez com Bonet ‘no han de tenir por de ningú’, i ha afegit que ‘allò que han de fer és complir amb la seva paraula’. Segons el president de PxC, els dos exregidors ‘van signar un contracte de renúncia en cas que volguessin deixar Plataforma per Catalunya’.

Per Angalda ‘seria millor no complicar-se la vida, continuar fent la seva feina i deixar l’acta de regidor per donar pas a les persones que anaven darrere a la llista’. De ser així, això voldria dir PxC recuperaria els dos regidors que ara ha perdut després que aquest dimecres Bonet i Martínez fessin efectiva la renúncia com a regidors de PxC per passar a formar part del grup mixt no adscrit a l’oposició del consistori de Salt.

Bonet i Martínez, comportaments diferents

Segons ha explicat el president de PxC, els dos exregidors han tingut un comportament diferent. Pel que fa al fins ara portaveu de Plataforma per Catalunya a Salt, Carles Bonet, ha dit que ‘encara és l’hora que hagi de trucar al president del partit o a algú de partit’ i ha afegit que tot allò que coneixen sobre el cas, ‘ho sabem a través dels mitjans’.

D’altra banda, Anglada ha explicat que Juana Martínez li ha enviat diversos missatges al mòbil i, ‘fins i tot, en l’últim diu que té moltes ganes de parlar amb mi i estaria disposada a reincorporar-se a Plataforma’.