Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Andrea Levy, la tertuliana “independent” de RAC1, nova vicesecretària d’Estudis i Programes del PP

Andrea Levy, vicesecretària d'Estudis del PPC i tertuliana “independent” de RAC1, que va protagonitzar una rebequeria en directe per no voler respondre a Xavier Sala i Martin si era o no del PP, és un des canvis que el president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous. El també català Jorge Moragas, empastifat per l’afer de la Camarga, serà el director de la campanya del PP a les generals. Rajoy ha anunciat els canvis a la cúpula del PP durant la seva intervenció davant l'Executiva Nacional del PP.
 

Redacció
Redacció 18/06/2015

Segons informa l’ACN , els  canvis no afecten la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, però sí a Esteban González Pons, que és el sacrificat per l'entrada d'Andrea Levy i Carlos Floriano, que perd el lloc en favor de Fernando Martínez-Maíllo que serà vicesecretari d'Organització.  Javier Maroto serà vicesecretari de Sectorial, Pablo Casado  vicesecretari d'Organització i Javier Arenas d'Autonomies i Ajuntaments.
 
Rajoy Presentarà pressupostos
 
Malgrat la proximitat de les eleccions, Rajoy ha anunciat que té intenció de presentar els pressupostos del 2016 i ha assegurat que l'any que ve continuar les rebaixes d'impostos de Societats i IRPF, i ha apuntat que “si la recaptació ho permet no descarta fer més coses”.
 
Conferència política al juny
 
Rajoy també ha anunciat que el PP celebrarà una conferència política els dies 11 i 12 de juny per elaborar el projecte del partit per a Espanya i contemplar les reformes institucionals i de lluita contra la corrupció. Seria la base del programa electoral per a les eleccions del novembre.
 
Les causes de la davallada
 
Rajoy ha fet un anàlisi del resultat de les últimes eleccions i ha constatat davant la seva direcció la caiguda del vot de la dreta i l'augment de l'esquerra, un fet que “sempre sol acompanyar les crisis” i que “no ha de preocupar” el partit.
 
Segons el president espanyol bona part dels sufragis de l'esquerra procedeixen de l'abstenció, i malgrat aquest fet, “no s'ha acabat el bipartidisme”, tot i que sí que hi ha una “fragmentació de vot” cap a les noves forces.
 
Pel que fa al PP, ha reiterat que malgrat la victòria els resultats del 24-M “van ser dolents” i “han estat pitjor en la pèrdua de poder institucional”, com es demostra el fet que el PP sigui primera força en vuit comunitats autònomes i només governi en dues.
 
Amb tot, ha assegurat que no cal acceptar una “imatge distorsionada” del pes real de les diferents forces polítiques i ha recordat que en diversos ajuntaments només li ha faltat un sol regidor per governar, com en el cas de Madrid.
 
Per aquest motiu ha demanat al partit que estigui “a l'alçada del que és, la primera força”, i ha recordat que els vots que ha perdut el PP han anat “al centre o a l'abstenció”.
 
Recuperació dèbil
 
Segons Rajoy, ara toca recuperar aquest suport i per fer-ho cal preguntar-se les causes que fan que bona part dels seus votants se sentin “defraudats” i estiguin “insatisfets”. La causa principal, ha dit, és que el PP ha demanat “molts esforços” i només ara se'n “veuen els resultats”.
 
“Hem hagut de prendre decisions difícils que si no haguéssim adoptat hagués estat pitjor” però “tots els espanyols han sentit el cop de la crisi”, ha dit Rajoy, que ha recordat que els ciutadans “no veuen els resultats suficients” com perquè tothom se senti satisfet.
 
“No hem avançat tant per donar seguretat i ocupació als espanyols”, i malgrat que “s'han mantingut els pilars de l'Estat del benestar” això “no és suficient per qui ho passa malament i n'està fart”.
 
“La corrupció ens ha fet moltíssim mal”
 
Rajoy ha parlat també de la corrupció i ha afirmat que el PP ha pagat “un preu altíssim” pels casos que afecten “alguns dels que pensàvem que eren els nostres companys”. L'exemple, ha dit, va ser la caiguda de 10 punts d'intenció de vot en un mes, segons els sondejos.