Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Andorra torna a obrir als grups catalans la possibilitat de participar a Eurovisió

|

- Publicitat -

Andorra Televisió (ATV) ha fet públic aquest dimecres que l’estand que tindrà instal·lat a la Fira d’Andorra la Vella dels propers 24, 25 i 26 d’octubre, significarà l’inici de la preselecció per a tots aquells cantants i grups que vulguin representar la televisió pública al Festival d’Eurovisió del 2009. D’aquesta manera, ATV torna als seus orígens a l’hora de triar els representants, sobretot després que la tria de la cantant catalana Gisela per a la darrera edició generés una forta polèmica. Gisela, amb qui la direcció de la televisió hi havia dipositat moltes esperances, tampoc va poder passar el tall de la primera semifinal.

A través d’un comunicat de premsa, ATV ha informat que les bases per a participar en la selecció s’obren tant per a cantants com per a compositors. Les maquetes que presentin els cantants hauran de contenir un màxim de tres cançons, de les quals, una com a mínim, haurà de ser en llengua catalana. Pel que fa als compositors poden presentar més d’un tema d’una durada màxima de 3 minuts. Les cançons no poden estar publicades ni comercialitzades. Tant els cantants com els compositors que es presentin a la selecció hauran d’adjuntar a la maqueta o videomaqueta una carta de presentació i el seu currículum.

Publicitat

Un cop acabi el termini, el procés de selecció anirà a càrrec d’un jurat que triarà l’intèrpret o intèrprets i les tres millors cançons que s’hagin presentat. Seran els espectadors d’Andorra Televisió els encarregats de triar via SMS quina serà la cançó que representarà Ràdio Televisió d’Andorra al Festival d’Eurovisió 2009, que se celebrarà el proper mes de maig a Moscou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut