Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Andorra tanca indefinidament i per primera vegada l’accés temporers estrangers

El Govern d’Andorra ha decidit suspendre indefinidament i per primera vegada les quotes especials per a autoritzar permisos de treball a persones estrangeres durant la temporada d’hivern amb l’objectiu d’incentivar la contractació de treballadors andorrans que estan en l’atur. La mesura ha estat coneguda avui, després de la seva publicació en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), i suposa el tancament ‘indefinit’ per primera vegada de la quota d’autoritzacions que el Govern andorrà aprova periòdicament perquè treballadors estrangers puguin ser contractats per empreses andorranes durant la temporada d’hivern que coincideix amb la d’esquí.

Redacció
Redacció 05/03/2009

La ministra Portaveu, Conxita Marsol, ha reconegut que la mesura és ‘proteccionista’, i està basada en un informe del departament de Treball andorrà de l’11 de febrer passat en el qual s’afirma que per primera vegada es van registrar al gener i principis de febrer inscripcions de treballadors temporers acomiadats.

De fet, entitats com la Unió Hotelera, l’Associació d’Hotelers d’Andorra i Ski Andorra van reconèixer, després de ser consultats sobre aquest tema, que no tenien més necessitat de contractar treballadors temporers per a la resta de la temporada.

Un altre moti que ha influït en aquesta decisió és l’augment de persones que des de principi d’any estan buscant treball i que han passat de les 365 comptabilitzades al gener a les 495 que havia registrades el 28 de febrer.