Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Andorra signa una declaració per aixecar el secret bancari i sortir de la llista negra de paradisos fiscals

El cap del Govern en funcions d’Andorra, Albert Pintat, va signar ahir al vespre una declaració en què es comprometia a aprovar una llei abans de l’1 de setembre que aixequi l’actual secret bancari, condició clau per a treure el país de la propera llista negra de paradisos fiscals no-cooperants que l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) ha d’elaborar a la primavera. El va signar en presència de Christian Frémont, representant a Andorra del president de França i copríncep francès, Nicolas Sarkozy, i de Yohann Bénard, conseller fiscal del primer ministre francès, François Fillon, encara que no n’ha informat fins avui.

Redacció
Redacció 12/03/2009

La llei aixecarà el secret bancari en cas d’intercanvi d’informacions en el marc dels acords bilaterals d’intercanvi d’informació fiscal que es concloguin amb els països de l’OCDE. També, Andorra es comprometrà a fomentar negociacions d’un conveni que eviti les dobles imposicions amb intercanvi d’informació amb França i amb altres estats tant bon punt les la reforma fiscal estigui assolida.

Fa poc, la Cambra de Representants dels Estats Units va entrar a tràmit la llei Stop Tax Haven Abuse Act contra els paradisos fiscals. Entre els 34 que hi enumera no hi apareix Andorra, però sí països de l’entorn, com Gibraltar, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Suïssa o Xipre, a més de Panamà, Costa Rica o les Bahames (vídeo).

Aquest cap de setmana els ministres de Finances del G-20 es reuniran a Londres per preparar la cimera del 2 d’abril. El copríncep francès, Nicolas Sarkozy, podrà anar a la cimera de caps d’estat i de govern amb la nova consideració del Principat per part de l’OCDE.