Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Andorra signa un acord amb Sogecable per oferir per primer cop al Principat de manera oficial una plataforma digital

Sogecable i l’empresa pública Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA) han signat un acord per tal que l’oferta televisiva de Digital+ es pugui distribuir al Principat a través de la xarxa de fibra òptica a partir del mes de maig. La plataforma es comercialitzarà dins d’un paquet de serveis de pagament que també inclourà accés a Internet fins a 100 Mbps i telefonia. L’STA ha iniciat el desplegament de fibra òptica a principis d’any, i és previst que arribi a 16.000 llars a finals del 2008, i a totes les llars del país abans el 2010.

Redacció
Redacció 17/04/2008

Fins ara els ciutadans d’Andorra que volien gaudir dels serveis d’una plataforma digital havien d’adquirir el descodificador a Espanya o França, abonar-se a un operador estranger i ajustar el seu terminal. Tot i que aquests operadors no teníen llicència per operar a Andorra, les persones interessades domiciliaven els rebuts en comptes bancaris espanyols o francesos per poder accedir al servei.

Aquest acord permetrà que els clients abonats a la fibra òptica gaudeixin de continguts de cinema, sèries, esdeveniments esportius i documentals, a més de l’oferta actual que ofereix la televisió digital terrestre gratuïtament.

5 canals per TDT

Aquest estiu Andorra podria tenir 5 nous canals de TDT. Aquesta és la voluntat del ministeri d’ordenament territorial i de l´executiu. Segons ha informat Xavier Jordana la idea és que es puguin incloure canals temàtics i els que emeten películes serien els més adients.