Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Andorra farà complir la llei del català amb les sancions que facin falta

A Andorra caldrà aplicar la llei del català si no es vol acabar amb les multes pertinents. El Govern andorrà ha decidit acabar amb la tolerància que permet que els empresaris violin la normativa amb total impunitat. A partir d’ara “si qui és denunciat rebutja l’ajuda que el govern li posa a l’abast per reconduir la situació, no quedarà cap altre remei” que multar.

Redacció 12/06/2007

Ja fa quasi un any, al juliol passat, que el govern andorrà va crear la figura del dinamitzador lingüístic, que des del carrer ha de vetllar per l’ús correcte del català, l’idioma oficial. Fins ara les denúncies han pogut acabar essent reconduïdes, però si algun comerç es nega a la traducció un cop tramitat l’avís, “no quedarà més remei” que multar.

El servei de Política Lingüística ha fet arribar cartes a agències de viatges i associacions de comerciants, que utilitzen tant el castellà com el català, i a d’altres indrets, com l’hospital de nostra senyora on hi ha metges que redacten informes mèdics directament en castellà.

Per evitar aquests problemes,  s’ofereixen cursos gratuïts de català per a especialistes, instal·lats fins i tot dins el mateix centre hospitalari.

El El director de Política Lingüística, Jordi Gallardo, ha conclòs que “la voluntat no és sortir al carrer a sancionar”, però ha recordat que la responsabilitat del govern e? vetllar pel compliment de la llei.

Que en prenguin nota els responsables de Catalunya.