Andorra aprova la desaparició del secret bancari La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Andorra aprova la desaparició del secret bancari

El Consell General d’Andorra ha aprovat aquest dilluns per una àmplia majoria (25 vots a favor per 3 en contra) el projecte de llei d’intercanvi d’informació fiscal, que a la pràctica eliminarà el secret bancari. Aquesta nova regulació permetrà signar acords d’intercanvi d’informació amb els Estats espanyols i francès, i a la pràctica significa el primer pas del Principat per deixar la llista dels paradisos fiscals, després que el G-20 acordés sancions pels països que mantenen el secret bancari i així garantir un sistema financer internacional ‘transparent, segur i eficaç’.

Redacció
Redacció 08/09/2009

Cal recordar que l’Organització per la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) situava Andorra a la llista ‘gris fosc’ dels paradisos fiscals, o sigui els estats que s’han compromès a respectar els estàndards internacionals però encara no han firmat un mínim de dotze acords.

Andorra figura entre els 30 països o territoris del ‘gris fosc’, mentre que uns altres vuit apareixen com a ‘gris clar’ perquè encara no estaven identificats per l’OCDE en una primera llista el 2000. Uns altres quatre estats –Costa Rica, Malàisia, Filipines i Uruguai- integren la ‘llista negra’.

Relacionats