Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Andbanc i BI-BM tanquen la concentració bancària més important de tota la història d’Andorra

Una de les operacions bancàries més importants a Andorra. Segons diverses fonts, es tractaria d’una operació que hauria comportat una “permuta d’accions” de manera “equilibrada”. Les negociacions que fa mesos que mantenien els màxims responsables d’Andbanc i de Banc Internacional-Banca Mora ja tenen punt final:  una “integració” de les dues entitats financeres.

Redacció
Redacció 27/07/2007

Les negociacions que fa mesos que mantenien els màxims responsables d’Andbanc i de Banc Internacional-Banca Mora (BI-BM) ja tenen punt final:  una “integració” de les dues entitats financeres. L’aliança d’Andbanc i BI-BM suposa la major concentració bancària de la història del Principat d’Andorra. I el grup Andbanc Mora passarà a encapçalar d’immediat el rànquing financer andorrà, per davant de Crèdit Andorrà.

Segons diverses fonts, es tractaria d’una operació que hauria comportat una “permuta d’accions” de manera “equilibrada”. Des del punt de vista legal, Banc Internacional (BI) seria l’entitat capçalera, això és la matriu del holding, des del qual jurídicament penjarien la resta de firmes del grup. Inicialment es mantindran les estructures i, per tant, també es conservaran les marques, malgrat que “a la llarga acabarà sent un sol grup a tots els efectes”.

Els responsables de l’organisme de control financer, l’Institut Nacional de Finances (INAF), esperen la visita dels responsables del nou grup bancari “abans del 31 de juliol”, per validar tota l’operació.

Una llei per garantir la competència

L’executiu d’Albert Pintat està treballant en diferents textos legislatius que tindran incidència en el sector financer. Així ho va confirmar ahir el ministre de Presidència i Finances, Ferran Mirapeix, en el marc de la valoració de l’operació que servirà perquè Andbanc i BI-BM uneixin els projectes. El ministre afirma que “segurament abocarà a fer una llei que en podríem dir antimonopoli, o millor dit de defensa de la competència”