Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Andalusia té els ajuntaments menys transparents de l’Estat

Andalusia té els consistoris menys transparents d'Espanya però l'estudi no vincula cap il·legalitat o irregularitat feta pels treballadors dels consistoris amb pitjor resultat.

Redacció
Redacció 27/07/2017
On són els ajuntaments menys transparents de l'Estat? Segons les dades aportades per Transparència Internacional, la majoria són a Andalusia. Concretament compta amb sis dels deu consistoris menys transparents d'Espanya.
 
Val a dir però que l'estudi no vincula cap il·legalitat o irregularitat feta pels treballadors dels consistoris amb pitjor resultat. L'índex, per treure aquestes conclusions, avalua amb una puntuació alta (1), mitjana (0,5) o baixa (0) fins a 80 indicadors diferents agrupats en sis àrees de transparència.

El pitjor
 

Així, el pitjor resultat se l'emporta l'Ajuntament d'Almeria amb 40,6 punts, per darrere de Mijas, que té una nota de 45, i el canari de Telde un 45,6.
 
Just per davant, es troben el d'Algesires (53,1), Torrevieja (56,9) i Toledo amb una puntuació de 58,1, la mateixa que Jaén. El top ten de les entitats menys transparents el tanquen San Fernando (61,3) i El Ejido (70,6), i un gallec, el d'Ourense, que aconsegueix 71,9 punts.