Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Andalusia republicana

L’esperit republicà a l’Estat espanyol no és patrimoni únic dels catalans, que fan gala de republicanisme des de la mateixa Generalitat, sinó que és compartit per una gran majoria silenciosa […]

Redacció
Redacció 26/11/2007

L’esperit republicà a l’Estat espanyol no és patrimoni únic dels catalans, que fan gala de republicanisme des de la mateixa Generalitat, sinó que és compartit per una gran majoria silenciosa de la societat espanyola.

A Andalusia ja són 10 els municipis que s’han sumat a la demanda d’una 3a República, en una campanya iniciada per Izquierda Unida. Aquestes 10 localitats han aprovat mocions demanant l’obertura d’un procés constitutiu del nou règim. De moment només donen suport a la campanya els regidors d’IU, però en localitats com Humilladero els socialistes també van arribar a sumar-se a la moció. No cal ni dir que, hores després, van rebre la desautorització de la cúpula dels socialistes andalusos i des de llavors tots els regidors socialistes d’Andalusia han esdevingut monàrquics convençuts.

Els promotors de la campanya esperen que d’aquí uns mesos, quan la xifra d’ajuntaments adherits sigui més gran, aniran al Congrés dels Diputats per tal de demanar l’inici dels tràmits pel canvi de règim.

Un cop rebin el suport de la majoria dels 40 municipis governats per IU d’Andalusia, esperen que altres consistoris s’hi apuntin i la iniciativa superi les fronteres andaluses i s’estengui a tot l’Estat.

Al directe!cat tenim ben clar que la nostra lluita passa per aconseguir una República catalana i independent tan aviat com sigui possible, però ens agrada donar suport a aquells andalusos que, des del seu territori, lluiten pels valors republicans i treballen per acabar amb el circ dels opressors borbònics.