Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Anasagasti titlla al rei de “xulo” i “pocavergonya”

El veterà polític del PNB, un dels històrics de la política estatal, ha carregat en el seu darrer apunt al bloc contra el rei d’Espanya, per la breu visita que ha fet a França i en la qual ha aprofitat per fer un petit homenatge als combatents republicans veterans que van arribar vius a l’alliberament de París, en el marc de la II Guerra Mundial.

Redacció
Redacció 05/06/2015

La seu robada

La seu del Instituto Cervantes a París, és en realitat una seu del PNB. El 1936, el Partit Nacionalista Basc comprava una seu a l’Av. Marceau que després va ser requisada per la Gestapo el 1940, i un any després posada a la venda. El PNB la va recuperar el 1945, però la va tornar a perdre el 1951 per la Sentència del Tribunal del Sena. L’estat espanyol hi va instal·lar la seu del Cervantes i ara s’acull a decisions judicials i ministerials per no tornar a reconèixer el legítim propietari.

El rei és un “pocavergonya”

Al veterà dirigent l’ha indignat profundament el tracte dispensat als republicans veterans a França com a greuge comparatiu als que hi ha aquí en fosses comunes. La visita a la seu del Cervantes ha crispat un Anasagasti que ha titllat al ei de “xulo”. El polític ha lamentat que a França no se l’hagi xiulat com l’altre dia al Camp Nou i ha acabat així: “Hoy me ratifico una vez más en mi sentimiento republicano vasco y creo que nuestras autoridades deberían por lo menos protestar o tratarle en el futuro a este sujeto como él trata a la historia y a lo que es del PNV. Una total sinvergonzonería. Con mucho sinvergüenza suelto.”