Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Amics al Facebook

La xarxa social Facebook és a vessar de catalans. Així ens ho explica al seu bloc en Jesús Ferre. Fruit de la pressió de la nostra comunitat, s’ha aconseguit una […]

Redacció
Redacció 19/11/2008

La xarxa social Facebook és a vessar de catalans. Així ens ho explica al seu bloc en Jesús Ferre. Fruit de la pressió de la nostra comunitat, s’ha aconseguit una traducció de l’interfície del web a la nostra llengua i una de les causes més comunes és aquella que reivindica una ‘xarxa’ catalana al Facebook per tal que als catalans no se’ns hagi d’identificar amb els espanyols.

Com a totes les xarxes on es comptabilitza el nombre d’amics de cada usuari, ja s’han realitzat els primers rànquings amb els catalans amb més amics al Facebook. Cal tenir en compte que la limitació d’amics del web és de 5.000 contactes. Tenint en compte això, els catalans -parlem de persones físiques, no de programes de ràdio o entitats més abstractes- amb més amics al facebook són:

Gerard Quintana – 4186 amics
Miqui Puig – 3862 amics
Xavier Sala i Martín – 3416 amics
Andreu Buenafuente – 2997 amics

Entre els polítics amb més amics a la xarxa facebook caldria comptar-hi Ernest Benach, amb més de 2.700 contactes adherits. El grup de facebook del directe!cat, creat aquesta setmana, ja compta amb més de 300 lectors adherits.