Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Alumnes de la Pompeu Fabra guanyen el premi més preuat dels videojocs

Al món del cinema, el guardó més reconegut i prestigiós és un Òscar. Doncs al món dels videojocs també existeix el seu equivalent a un Òscar i qui l’ha aconseguit és un grup d’alumnes de la Pompeu Fabra. Aquest premi es considera el reconeixement més prestigiós del món dels videojocs, que es concedeix a San Francisco, als Estats Units. Els van escollir entre més de 125 candidats de 20 països. La seva comercialització no és segura, però, de moment, es pot descarregar d’internet.

Redacció
Redacció 25/01/2008

El videojoc s’anomena ‘Galaxy Scraper’ i tracte sobre un valent explorador espacial que recorre l’univers saltant de planeta en planeta fent ús dels recursos més insospitats. Els seus creadors, cinc estudiants del Màster de Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra, l’han dissenyat com a projecte final,.

I d’això sí que se’n pot dir que són alumnes aplicats ja que han guanyat el concurs de l’últim Art Futura en la seva modalitat i, ara, els han donat el Premi del Festival de Videojocs Independent de San Francisco, considerat l’Oscar dels videocreadors.

Fa sis anys que la UPF imparteix aquest màster, que va ser pioner a tot Europa. Cada curs s’hi matriculen uns 25 alumnes, un terç dels quals són estrangers, i, en acabar, la majoria troben feina. A Catalunya, el sector de la indústria del videojoc és encara petit, però està en plena expansió.

De moment, però, d’aquests cinc joves només dos es poden guanyar la vida dissenyant videojocs. Un a Catalunya i l’altre a Anglaterra.