Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els homes de Duran pressionen perquè les esmenes dels crítics d’Unió no es debatin

Les veus crítiques a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) estan portant algun que altre maldecap als partidaris de Duran Lleida que volien que el congrés del partit del proper cap de setmana fos una bassa d’oli. Segons es va fer públic ahir dimecres, el secretari general dels socialcristians, Josep Maria Pelegrí, i un altre pes pesant dins el partit, Josep Sànchez Llibre, haurien demanat a la mesa del Congrés d’UDC que les propostes del corrent crític El Matí siguin tractades com mocions i no com a esmenes, de manera que no s’hagin de debatre.

D’aquesta manera les propostes dels crítics, que van des del finançament a l’entrada al Govern de Madrid, passant per la relació amb CDC o la resposta a una lectura a la baixa de l’Estatut per part del Constitucional només serien votades diumenge com a mocions i no es debatrien per tal de ser afegides a la ponència, que s’ha d’enllestir dissabte.

Redacció
Redacció 16/10/2008

Els homes de Duran -Sànchez i Pelegrí- argumenten que les propostes dels crítics ‘contradiuen el sentit’ de la ponència que volen aprovar.

Des del corrent crític El Matí, en canvi, lamenten la voluntat de la cúpula d’Unió per tal de ‘conduir els debats’ més enllà del que correspondria i asseguren que no és mateix ‘votar una moció que votar una esmena’. Els crítics han presentat esmenes com la que proposa que Unió entri a la Casa Gran del catalanisme i sinó que trenqui l’acord de federació amb Convergència Democràtica.