Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Allò que el Parlament no escoltarà del CD de La Camarga

Tres dies abans que comparegui Alícia Sánchez Camacho a la comissió parlamentaria contra el frau fiscal i la corrupció, els diputat podran escoltar a porta tancada el CD que conté la conversa al restaurant La Camarga i que Jordi Pujol Ferrusola va lliurar el dia de la seva compareixença. Tot i que en un primer moment es va especular sobre el fet que el CD podria contenir la conversa integrà, el diputat de la CUP i president de la comissió va suggerir que el CD no aportaria informació nova. No obstant això, part de la conversa esborrada de la cinta va ser publicada pel digital Vozpópuli el març del 2013.

Redacció
Redacció 07/04/2015

Manipular la cinta per protegir la confidència sobre maltractaments per part d’un ministre a la seva dona

De fet, el digital Vozpópuli, el primer que va parlar de l’existència de la gravació i que va publicar diferents temes tractats en el famós dinar incloïa en un article parts de la conversa que després no apareixien en la gravació en circulació. Aquest és un dels fragments que apunten a la violència de gènere exercida per un ministre de Rajoy:  

“No te preocupes, hija, nosotros también lo estamos pasando muy mal: resulta que Fulano de Tal –en referència al ministre de l’interior Jorge Fernández Díaz-,  ahí donde lo ves también le pega a su mujer, y no veas la que tenemos montada y lo que pasaría si esto se supiera aquí y en Madrid.”

Un House of Cards a la catalana?

Tot sembla indicar que algú va manipular la cinta i lògicament la transcripció per amagar i salvar algú molt important i amb poder. El digital també revelava que el ministre en qüestió en el passat va haver de superar algun que altre episodi depressiu i va necessitar tractament especialitzat.