Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Alicia Romero (PSC): ”Caldrà reconciliar-nos des del diàleg perquè és el que ens demanaran els resultats”

A.S. | La número sis del PSC per Barcelona, Alicia Romero, ha assegurat que les enquestes els ofereixen positiva però ha detallat que “els que ens diuen les enquestes és que serà molt difícil fer pactes i acords”. En una entrevista a Revista Mirall ha subratllat que “s'haurà de ser generós per acabar investint un govern” i ha afegit que per aquest motiu “caldrà reconciliar-nos des del diàleg perquè és el que ens demanaran els resultats”. 

Redacció
Redacció 18/12/2017
Preguntada pels ex membres d'Unió i de Societat Civil Catalana que formen part de la candidatura socialista, Romero ha exposat que “la llista ha volgut incorporar gent des de l'esquerra fins al centre, i això ens ha donat una llista molt transversal”. “Hem volgut fer això perquè després del 21-D caldran consensos molt amplis que seran difícils”. “Abans del 22 de desembre nosaltres ja hem volgut mostrar i donar un missatge de què necessitem i això passa per ser generosos i cedir i posar sobre la taula allò que ens uneix”, ha asseverat. 
 
Malgrat els resultats, Romero ha volgut deixar clar que no es veuen pactant amb Ciutadans perquè “són un partit de dretes” però tampoc tenen al cap repetir un tripartit: “No farem president a un candidat independentista. Les persones que ens han portat fins aquí, no ens trauran d'aquest embolic”.
 
“Els Comuns s'haurien d'aclarir i dir si volen a un president independentista”, ha exposat. “Si no voten a Miquel Iceta, poden votar a un president independentista, encara que ells diuen que no ho són”. Així, ha volgut recalcar que “no busquem fer un govern de coalició sinó en solitari, en el que nosaltres puguem portar gent transversal”.

Reformar la Constitució
 

Els socialistes però continuen apostant per una reforma constitucional: “Que situï Catalunya a un millor reconeixement de la cultura i la seva llengua, més autogovern i més finançament”. Ara bé, ha volgut deixar clar que el procés no serà fàcil. “Això trigarà, serà quelcom a mitjà termini”.
 
Ha explicat que fins ara el diàleg no ha funcionat “perquè aquí no s'ha volgut”. “La negociació és complicada, no són de dies i setmanes, són de mesos i anys”. “Si no sabem que és una negociació potser ens equivoquem de lloc. La política és això. Negociar i per tant, cedir”. En aquest sentit, per a Romero “la reforma constitucional és molt més viable que la independència”.