Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Alfred Bosch: Wert va tenir un brot de franquesa

El candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona ha opinat en una entrevista a ‘Els matins de TV3’ que “Wert vol desprestigiar el català, és una vergonya”. Alfred Bosch ha defensat la intervenció del seu company Joan Tardà ahir al Congreso, que va ser expulsat de la tribuna d’oradors per defensar el català dels improperis del ministre. En referència a les eleccions municipals, Bosch no es casa amb ningú i demana a Trias i a Colau més definició.

Redacció
Redacció 14/05/2015

“Som un partit desitjat”

“Som els més festejats per arribar a pactes i tenim una gran sort”. Alfred Bosch diu que ni Pasqual Maragall va obtenir majories absolutes, per tant, caldrà arribar sí o sí a pactes. “L’èxit ha de ser compartit. Barcelona és una ciutat meravellosa, però no arriba fins a l’últim ciutadà”. Pel candidat d’ERC el més important és intentar tenir “un Estat que remi a favor i no en contra”, una situació de progrés que ha comparat amb el que va haver-hi amb els Jocs Olímpics.

Política de pactes

El centre d’interès d’aquesta campanya seran els pactes post electorals. Bosch creu que tots els partits voldrien estar en la tessitura d’ERC de poder doblar resultats i ser el partit amb el qui tothom vol pactar. És per això que creu que “les perspectives d’ERC són molt bones”, malgrat l’aparició de BCN en Comú. El candidat republicà ha recordat que tot el sobiranisme socialista va avui amb ERC a Barcelona, però això no vol dir que hi hagi cap pacte tancat amb el PSC ni amb ningú.

Si BComú no diu ‘Sí’ al procés d’independència, nosaltres tampoc els podem dir ‘Sí’

Aquesta és la petició que fa a Ada Colau, però també a Xavier Trias. Bosch diu que progrés social va lligat amb el progrés nacional, i demana que es defineixin. ERC aplaudeix que tothom s’hagi sumat a la seva proposta de salari mínim de ciutat I A Trias que li hagi comprat tot. En aquest sentit, demana a l’actual alcalde que desfaci els resultats dels pactes amb el PP: el desastre dels apartaments turístics, l’ampliació de la maquinista… i sobretot que els regidors d’UDC votin favorable a la independència arribat el moment.